Gegevensbeheer en digitale connectiviteit
De waarde van 3D-meetgegevens verhogen
Hoe het implementeren van de juiste digitale tools en processen fabrikanten in staat stelt om veel meer te doen met hun 3D-meetgegevens.
De grote innovaties van de afgelopen 20 jaar op het gebied van 3D-meetapparatuur en -software hebben de enorme groei van deze technologieën in de verwerkende industrie gestimuleerd. In de productontwikkelingsfase hebben deze technologieën het aantal prototypes en iteraties verminderd dat nodig is om functionele productiehulpmiddelen te leveren. In de preproductiefase helpen ze het product te verfijnen en het assemblageproces te versnellen. In de productie maken ze het mogelijk om fabricageproblemen op te sporen, te analyseren en te verhelpen. Deze voordelen zijn niet gering.
Gezien de grote waarde die 3D-meten heeft voor engineering- en productieprocessen, zal het u misschien verbazen dat 3D-meetprocessen in tientallen jaren niet significant zijn geëvolueerd. Ze vertrouwen nog steeds op de handmatige uitwisseling van bestanden en mappen. En ja, inspectierapporten en projecten worden gedeeld door ze handmatig te kopiëren op netwerkschijven of door USB-sticks te delen. Zelfs wanneer een database wordt gebruikt om het delen te vergemakkelijken, worden grote monolithische bestanden geüpload op het systeem, wat zorgt voor langzame gegevensoverdracht. En een langzame gegevensoverdracht zorgt voor een langzamer productie.
Meerdere productieafdelingen hebben regelmatig 3D-meetgegevens nodig, maar vaak is de manier waarop ze deze gegevens verkrijgen zeer inefficiënt. Hoewel het werkt, zijn er tegenwoordig andere, en betere, opties. Kunnen digitale technologieën dit probleem verlichten en de waarde van 3D-meetgegevens verhogen? In één woord: ja .
Drie stappen om de waarde van 3D-meetgegevens aanzienlijk te verhogen
De eerste stap is het opzetten van een bedrijfsbreed systeem voor gegevensbeheer van 3D-meetgegevens.
Waarom is dit nodig? Omdat het eerste fundamentele probleem dat moet worden opgelost de toegang tot gegevens is. Het juiste gegevensbeheersysteem kan belemmeringen wegnemen en de algehele productie versnellen.
En er zijn momenteel zeker nog belemmeringen. Volgens een rapport van McKinsey besteden werknemers gemiddeld 1,8 uur per dag, of 9,3 uur per week, aan het zoeken en verzamelen van informatie. Op het gebied van kwaliteit bleek uit een onderzoek van InnovMetric onder kwaliteitscontroleurs dat ze gemiddeld meer dan drie uur per week besteden aan het zoeken, archiveren en delen van bestanden van inspectieprojecten met collega's. Het delen van projecten is een groot onderdeel van de workflow – in een typisch productieproces met hoog volume moeten wekelijks honderden inspectieprojecten worden beheerd en gedeeld.
Een gegevensbeheersysteem maakt 3D-meetgegevens net zo toegankelijk als uw mailbox. Het:
- Automatiseert het beheer van bestanden en mappen
- Garandeert de beveiliging en integriteit van gegevens door gegevens te centraliseren en betrouwbare back-upstrategieën mogelijk te maken
- Biedt een zoekmachine waarmee je eenvoudig een 3D-meetproject kunt vinden door trefwoorden in te typen in plaats van te zoeken naar bestanden
- Beheert machtigingen om te bepalen wie toegang heeft tot de gegevens en wat ermee kan worden gedaan
Om de toegankelijkheid nog verder te vergroten, bieden veel gegevensbeheersystemen ook toegang tot gegevens via webbrowsers en mobiele apps. Stel u voor dat u een 3D-meetproject op elk platform vanaf elke locatie kunt openen! Het gemak van consumententechnologie ontmoet eindelijk 3D-metingen. Met deze technologie wordt het ook mogelijk om digitale communicatie te integreren in productieprocessen. Ledereen in de organisatie kan bijvoorbeeld eenvoudig 3D-meetgegevens delen via e-mail of chat, waardoor ontvangers met één klik gegevens kunnen bekijken in een webbrowser.
Door het eenvoudig te maken om 3D-meetgegevens te delen en te communiceren via digitale tools, verbetert een gegevensbeheersysteem productengineering, preproductie en productie, omdat het de volgende zaken mogelijk maakt:
- Sneller oplossen van productieproblemen met mogelijk minder iteraties
- Efficiënter samenwerking tussen afdelingen
- Eenvoudiger samenwerken met externe leveranciers
- Realtime reactiviteit
De tweede stap is het implementeren van een strategie voor metadatabeheer
Metadata is belangrijke procesinformatie over onderdelen. Het beschrijft de ontwerpcontext (onderdeelnummer, tekeningnummer, enz.), karakteriseert hoe een stuk werd gefabriceerd (serienummer, nummer productielijn, enz.) en beschrijft hoe het stuk werd gemeten (naam operator, apparaat-ID, enz.). Fabrikanten moeten bepalen welke informatie ze willen opslaan als metadata in het gegevensbeheersysteem en de kwaliteit ervan controleren.
Metadata verhoogt de prestaties bij het openen van 3D-meetgegevens:
- In plaats van 5 - 15 minuten op zoek te gaan naar een inspectieproject, verscheen het na 15 tot 30 seconden zoeken. Door één of twee details over een project in te voeren, zoals een serienummer en een onderdeelnummer, kunnen gebruikers snel de gewenste gegevens vinden bij de eerste poging.
- Metadata is van cruciaal belang bij de root cause analysis om fabricageproblemen te identificeren en op te lossen. Zo is het vergelijken van de kwaliteit van onderdelen die zijn geproduceerd door twee leveranciers alleen mogelijk als de gemeten stukken gekoppeld zijn aan de juiste leverancier.
De derde stap is het openstellen van de toegang voor alle gebruikers van het Product Lifecycle Management (PLM) -systeem.
PLM-systemen beheren de volledige levenscyclus van een product door gegevens, processen, systemen en mensen te integreren en een infrastructuur voor productinformatie te bieden. Met een gegevensbeheersysteem dat stabiele URL's biedt – d.w.z. specifieke adressen naar een bepaalde bron op het web – wordt het mogelijk om hyperlinks te injecteren in de PLM-items van afzonderlijke onderdelen of samenstellingen, zodat PLM-gebruikers 3D-meetgegevens en -resultaten met één klik kunnen bekijken in een webbrowser.
Het integreren van 3D meetgegevens in digitale PLM-processen versnelt productontwikkeling en verbetert proactief de kwaliteit. Productie-engineers kunnen bijvoorbeeld 3D-meetgegevens gebruiken om problemen met het ontwerp en de productie op te lossen, het succes of falen van een reparatie te controleren en de oorzaken van technische wijzigingen te documenteren.
Het is ook mogelijk om de efficiëntie van bestaande PLM-gebaseerde goedkeuringsprocessen te verbeteren door CAD-revisies te koppelen aan de bijbehorende 3D-meetgegevens. Tot slot kunnen 3D-meetgegevens waardevolle input leveren aan ontwerpers om het huidige productieproces te analyseren en zo hun volgende ontwerpen te verbeteren.
Waarom een digitale transformatie starten met 3D-meetprocessen?
Het implementeren van een gegevensbeheersysteem, een aangepaste strategie voor metadata en digitale interconnectiviteit met het PLM-systeem brengen 3D-meetgegevens naar het hart van de engineering- en productieprocessen van een fabrikant. Hier zijn vier fundamentele redenen waarom productieorganisaties 3D-meetprocessen zouden moeten beschouwen als het ideale startpunt voor hun digitale transformatietraject:
Een eerste succes opbouwen
| |
Bedrijfsrisico's minimaliseren
| |
Een structurerend kader creëren
| |
Kwaliteit van gegevens verhogen
|
Een eerste succes opbouwen
- Gezond verstand zegt dat organisaties prioriteit moeten geven aan goedkope projecten met een snelle ROI. Laaghangend fruit is altijd makkelijk te verkopen. Bij het implementeren van een beheersysteem voor 3D-meetgegevens zoals PolyWorks|DataLoop™ van InnovMetric verdienen organisaties hun investering binnen enkele weken terug door een aanzienlijke productiviteitswinst. Beginnen met een eenvoudig project dat tastbare voordelen en een grote ROI oplevert, is de veiligste manier om werknemers te mobiliseren voor een succesvolle digitale transformatie.
Bedrijfsrisico's minimaliseren
- Organisaties kunnen de drie voorgestelde digitale transformatiestappen geleidelijk implementeren, in meerdere fasen, omdat ze niet van elkaar afhankelijk zijn, om de verstoringen op hun activiteiten te minimaliseren en hun teams ruim de tijd te geven om nieuwe digitale vaardigheden op te bouwen.
Een structurerend kader creëren
- De stabiele URL's die door het gegevensbeheersysteem worden geleverd, maken inhoudelijke digitale communicatie mogelijk, omdat teams 3D-meetgegevens in hun berichten kunnen opnemen om met collega's samen te werken.
- Toegang via webbrowsers, mobiele apparaten en PLM-oplossingen zorgen ervoor dat iedereen in de organisatie 3D-meetinformatie direct beschikbaar heeft, ongeacht op welke afdeling ze werken.
Kwaliteit van gegevens verhogen
- De beschikbaarheid van meetresultaten in 3D, in plaats van traditionele 2D-rapporten, maakt het mogelijk om dieper binnen informatierijke 3D-inspectieprojecten te komen om dimensionale problemen vanuit meerdere perspectieven te analyseren.
- De beschikbaarheid van een 'digital twin' voor gescande stukken maakt het ook mogelijk om extra metingen toe te voegen op een enkel stuk of meerdere stukken om probleemgebieden grondiger te analyseren.
- Het gebruik van een gegevensbeheersysteem zorgt ervoor dat altijd de laatste projectrevisie wordt gebruikt.
¿Por qué iniciar una transformación digital con procesos de medición 3D?
Implementar un sistema de gestión de datos, una estrategia personalizada de metadatos e interconectividad digital con el sistema de PLM coloca los datos de medición 3D al centro de los procesos de fabricación e ingeniería de los fabricantes. Aquí hay cuatro razones fundamentales por las que las empresas de fabricación deberían considerar los procesos de medición 3D como el punto de partida ideal de su trayectoria de transformación digital:
Construir un éxito inicial
- El sentido común dice que las empresas deben dar prioridad a los proyectos poco costosos con un rápido retorno de la inversión (ROI). Lo que está más al alcance de la mano es siempre fácil de vender. Cuando se implementa un sistema de gestión de datos de medición 3D como PolyWorks|DataLoop™ de InnovMetric, las empresas recuperan rápidamente su inversión en cuestión de semanas gracias a las importantes ganancias de productividad. Comenzar con un proyecto fácil que ofrezca beneficios tangibles y un gran ROI es la forma más segura de movilizar a los empleados para una transformación digital exitosa.
Minimizar los riesgos de negocios
-
Las empresas pueden implementar los tres pasos de transformación digital propuestos gradualmente, en múltiples fases, ya que son independientes entre sí, para minimizar las interrupciones en sus operaciones y dar tiempo suficiente a sus equipos para construir nuevas habilidades digitales.
Crear un marco de estructura
-
Las URL estables que ofrece el sistema de gestión de datos permiten comunicaciones digitales ricas en contenido, ya que los equipos pueden incluir datos de medición 3D en sus mensajes para colaborar con sus colegas.
-
El acceso a través de los exploradores de internet, los dispositivos móviles y las soluciones de PLM garantizan que cualquier persona de la empresa tenga la información de las mediciones 3D fácilmente disponible, independientemente del departamento en el que se encuentre.
Aumentar la calidad de los datos
-
La disponibilidad de resultados de mediciones 3D, en lugar de los informes tradicionales 2D, permite profundizar en los proyectos de inspección 3D ricos en información para analizar los problemas dimensionales desde múltiples perspectivas.
-
La disponibilidad de un doble digital para las piezas escaneadas también permite añadir mediciones adicionales en una sola pieza o en varias piezas para analizar las áreas problemáticas con mayor profundidad.
-
El uso de un sistema de gestión de datos garantiza que siempre se utilice la última revisión del proyecto.
De oplossing bestaat al
Er bestaan al betrouwbare en bewezen kant-en-klare oplossingen die moderne digitale 3D-meetprocessen leveren. Met zijn moderne gegevensbeheersysteem voor 3D-meetgegevens, dat centralisatie van 3D-meetgegevens mogelijk maakt en eenvoudige gegevenstoegang mogelijk maakt, verhoogt het digitale ecosysteem van PolyWorks® de waarde van 3D-meetgegevens voor productieorganisaties aanzienlijk.
Het naadloos delen van gegevens is iets wat elke organisatie nodig heeft. Fabrikanten hebben 3D-meetgegevens nodig en voor de beste resultaten hebben ze die snel nodig. De waarde van 3D-meetgegevens neemt toe naarmate ze sneller beschikbaar zijn!